Kiting på Kroksjøen

Dette skriver Kiteskolen på sin nettside:

«Områdene rundt Sjusjøen byr på noen av verdens beste områder for snøkting! Har du hytte eller om du bor i området så har du nå mulighet til å være med oss på kitekurs slik at du også kan oppleve snøkiting på Sjusjøen. Snøkiting passer for alle og man kan tilpasse aktiviteten enten man skal bruke det til turbruk, cruise rundt i puddersnøen eller bruke kiten til å hoppe opp i luften. Kiting passer for alle og vi har hatt deltakere fra 8 år og oppover. Alt ligger til rette for en fantastisk helg på høyfjellet. Ta med vennegjengen, firmaet eller kom alene. Vi lærer deg å kite med Norges beste kitekurs tilpasset nybegynnere og erfarne i alle aldre.»

 

Hvorfor velge oss?

Vindgaranti

Max 4 elever pr.instruktør

1 Dag gratis leie av utstyr etter kurset

Velg foil eller tubekite

Mer utstyr pr.elev

Påmelding og mer info her:

Sjusjøen Fjellkirke

Sjusjøen Fjellkirke en ”Sjømannskirke” på fjellet

Av: Erik Helli

Sjusjøen kirke har i mange år vært et naturlig samlingspunkt, ikke bare gjennom kirkens liturgi, men kirkerommet benyttes også til premieutdeling etter konkurranser, foredrag, konserter, og lokale velforeninger har også sine møter her.

Her kan man stille i dress og småsko eller langrennsdress og skisko, derav kommer kanskje navnet en ”Sjømannskirke” på fjellet. Det er høyt under taket i Sjusjøen Fjellkirke.

Det er Pihl as som eier grunnen og det er avsatt 2 mål. Videre står det at den årlige festeavgiften skal være på kr. 40 men denne vil ikke bli innkrevet så lenge tomten benyttes til kirke, står det å lese i kontrakten.

Litt historikk

Kirkebygningen ble i 1958 tegnet av arkitektene Gunnar Fougner og Einar Myklebust og hadde et budsjett på kr. 250.000. En ganske beskjeden sum også den gang så her var det duket for mye dugnadsarbeid. Arkitektonisk er bygget slettes ikke likt en ”vanlig” kirke med kor, tårn og fløyer. Nei her skulle kirken ligge lavt i terrenget og med utstrakt bruk av materiale som naturen selv byr på. Man har på en måte tatt i bruk Guds eget grunnmateriale i natursteinen og skifer.

sjusjoen-kirke-i-julestemningMuringen foregikk over to somrer og steinen er sanket inn fra nærområdet. Samtlige håndverkere kom fra området og muring med naturstein krever et meget kreativt og kunstnerisk blikk. Klokka er støpt hos Nauen klokkestøperi og er skjenket av Gustav Thrane Steen som er en nær nabo av kirkebygningen.

En annen inntresant opplysning er at det i gulvet har elektrisk oppvarming. Her må vi si at ansvarlig byggherre var forut for sin tid!

Under styremøtet som ble avholdt 7 mars 1962 ble de første statutter formulert og består av 9 paragrafer hvorav paragraf 4 står fast til alle tider.

Det er styrets oppgave å våke over at Sjusjøen Fjellkirke blir brukt i samsvar med Den Evangeliske Lutherske Kirkes bekjennelse, og kan betjenes av leg og lærd som har et godt vitnesbyrd for liv og lære. Fjellkirken kan benyttes til konserter, foredrag og underholdning som ikke kommer i strid med dens egentlige ide. Fjellkirken må aldri benyttes til politiske møter eller foredrag.

Dette vitner om en klarsynt og klokt sammensatt styre.

Ønsker du å vite mer om Sjusjøen Fjellkirke foreslår vi boken; Sjusjøen Fjellkirke 1962 -2012.

Kilde: Sjusjøen Fjellkirke 1962 -2012

Hundekjøring med Sjusjøen Husky Tours

Hundekjøring med Sjusjøen Husky Tours

Prøv hundekjøring med ivrige Alaska Huskier og Alaskan Malamutes i vakkert fjellandskap på Sjusjøen, en helt fantastisk måte å oppleve naturen på i samspill med dyr. Dere får eget spann og kjører selv med oss i front og etter instruksjon – med mindre du må eller heller vil være passasjer er det også mulig. Etter tur er det pinnebrødsteking og kaffe/te/toddy i varm grillhytte.
Vår base ligger på Kroksjøen, ca 3km videre innover i fjellet fra Sjusjøen. Det er litt under 2.5 timer i kjøretid fra Oslo (ta av på Rudshøgda) og 30 minutter fra Lillehammer. Det er mulig å komme til oss via tog fra Oslo og buss fra Lillehammer.

I tillegg til Sjusjøen / Kroksjøen kjører vi for gjester i Tretopphyttene i Brumunddal, for grupper på Mesna Islandshestsenter og på arrangementer for Mesnali Leirsted.

NYHET! Fra i vinter vil det være mulig å kombinere hundekjøring med overnatting i vår Arctic Dome. Priser og detaljer er under utvikling, også for servering for grupper. Interesserte kan sende oss e-post.

For mer informasjon, kontakt Ida: ida@sjusjoenhuskytours.no eller sms til tlf 94 84 62 70.

Booking på nett her

Mesna Islandshest Senter

Opplevelser fra hesteryggen

Naturen ser du best fra hesteryggen. Vi bor i et rideparadis, med endeløse skogsbilveger, gamle setertråkk, stier og et lettridd fjellterreng. Vi legger stor vekt på å finne rett hest og tilpasse tempo, slik at du skal få en optimal ride- og naturopplevelse.

Rideturer 2-timer, fin opplevelse for alle

Turene foregår i området rundt Mesna. Rideterrenget omtales av mange som Nord-Europas flotteste. På større grupper er vi minst to ledere, og kan dele gruppen ved behov. Vi tilpasser hest, tempo og terreng etter rytternes kvalifikasjoner.

Halvdagstur, tar deg dypt inn i skogene

Her får man muligheten til å bli godt kjent med hesten, og de ulike gangartene som islandshesten har. Vi kan rusle på et nettverk av stier og boltre oss i hurtigtølt på endeløse skogsveger. Vi rir i det tempo dere behersker og kan dele gruppen ved behov.

Heldagstur, med kaffe og bålkos

Vi rir i variert terreng og tempo og er stolte over å kunne vise frem vårt rideparadis. Ringsaker fjellet byr på topper og vann, skogområdene har et nettverk av stier og veger. Ta med deg matpakke. Kløvhest og kaffekjele følger med. I pausen slippes hestene løs og vi samles rundt bålet.
Adresse: Sørmessenvegen 723, 2610 Mesnali
Telefonnummer: 62 36 59 31
Vurdering: Hadde min første ridetur her. Turene tilpasses ditt nivå og her får du god veiledning underveis. Hyggelige folk!

Åsli Ridesenter!

Velkommen til Åsli Ridesenter! Vi tilbyr rideundervisning, kanefart, turridning og bane-instuksjon samt rideleir og turridning.

Kontakt::

E-post:
post@aasli-ridesenter.com

Mob:
900 66 499 (Morten)
415 28 570 (Siri)

Birkebeinerspelet

Birkebeinerspelet, arrangeres i februar

Dette er historien bak: Norge er herjet av borgerkrig, og kongens uekte sønn holdes beskyttet i all hemmelighet. En gutt som halve kongeriket er ute for å drepe, og som to menn beskytter med sine egne liv. Birkebeinerspelet er fortellingen om flukten, som endret Norges historien for alltid. Gjenopplev magien til Birkebeinerne i en action fylt opplevelse i 45 minutter,
med noen av karakterene og de fantastiske hestene fra filmen.

The Colours of a Norwegian Summer

Vinteren 2015 tok Mesna Islandshest Senter del i innspillingen av filmen Birkebeinerne, med 40 av sine hester. Filmen hadde premiere februar 2016. Nå er filmhyttene satt opp i et tun i skogen og skal fungere som kulisser for årets Birkebeinerspel. Planen er at dette skal bli et årlig vinterspel og fremføres medio februar.

Manus er basert på det Ravn Lanesskog skrev til filmen Birkebeinerne, det er bearbeidet av regissør Åsmund Brede Eike, som hadde en av rollene i filmen. Endel scener, skuespillere, ryttere, fightere og hester som tok del i filmen blir nå å se i «Birkebeinerspelet». Det blir et actionfylt kvelds show, med hester og kampscener, rettet mot et voksen publikum.

The Colours of a Norwegian Summer

Det vil bli åpnet en markedsplass, med salg av lokalmat og andre produkter. I forkant av spelet blir det servert bålkokt toddy på tunet, deretter en innholdsrik vandring gjennom vinterskogen, til spelplassen. Selve spelet vil vare i ca. 45 minutter. Kvelden avsluttes med mingling rundt bålene, markedsplassen og matservering og Birkebeinerfest på Låven. Velkommen til en magisk Birkebeineropplevelse på Mesna i februar.

Foto: Ian Brodle og

Om Sjusjøen fjellkirke

OM SJUSJØEN FJELLKIRKE

Gudstjenester i Sjusjøen fjellkirke

Sjusjøen fjellkirke ligger vakkert til på Sjusjøen i Ringsaker Kommune. Kirken ble innviet i 1962, og feiret således sitt 50-års jubileum i 2012.

Fjellkirken har fylt og fyller en viktig plass hos mange Sjusjøturister og fastboende. Fjellkirken har ikke bare vært en høytids- og feriekirke. Her er gudstjenester i syv til åtte av årets tolv måneder, hvilket gir mange et tilbud gjennom store deler av året. Videre har tradisjonen med gudstjenester og møter helt tilbake fra 1895 bidratt til at mange har sett på Sjusjøen som stedet man også får åndelig påfyll sammen med ferien!

Prestetjenesten utføres med frivillig innsats fra ulike prester i tillegg til at Brøttum Menighet avholder noen av sine gudstjenester der. I tillegg kan kirken benyttes til ulike arrangementer som konserter, møter og lignende. I tilknytning til kirken finnes også en hytte som kan benyttes av de som gjør tjeneste i kirken i tillegg til at den leies ut på det åpne marked.

Kvarstad Seter

 I perioden fra 21. juli til og med søndag 14. august er Kvarstadsetra åpen fra torsdag til søndag fra kl. 11-17.  Velkommen inn til servering av nystekte vafler!

Setra på Sjusjøen ligger i fint turterreng med gode muligheter for fotturer.

Kanotur aastaelva

Idylliske Åstaelva ligger like   nedenfor og kan by på gode fiskeopplevelser, bading og kanoturer.

Gårdsbutikk og kafe

Potetkjelleren på gården er gjort om til en trivelig gårdsbutikk og kafe. Her kan du handle med deg hjem gårdens hjemmelagde sjokolade-konfekt, laget med sjokolade av høy kvalitet. Konfekten fås i ulike  gaveesker og i løsvekt, hvor du kan velge blant dine egne favoritter.
I butikken finner du også kjøttvarer fra gårdens frilandsgris, tynnbrød,  syltetøy og poteter, samt grønn-saker, juice, saft og egg fra nabogårdene.

Gårdsbutikken er selvbetjent og har åpent hver dag året rundt.
Du kan kjøpe hjemmelaget iskrem, sorbet og småkaker, og nyte det sammen med en kopp kaffe – inne eller utendørs, når været tillater det.
Kvarstad arrangementer

Kvarstad Gård tilbyr også utleie av lokaliteter til ulike formål.