Fottur/vandring på Sjusjøen

Planlegger du en vandring / fottur på Sjusjøen kan vi love deg mange flotte opplevelser. På denne siden viser Sjusjøen Opplevelser en rekke flotte vandring/fotturer man kan begi seg ut på. De aller fleste turer vises med bilder og beskrivelser veivalg. Turforslagene er også merket med kart og er GPS- tracket.

Terrenget rundt Sjusjøen har fjelltopper på drøye 1000 meters høyde. Alle topper nåes relativt enkelt. Området rundt Sjusjøen har en del myrområder, så på noen turer er en del våte partier. Derfor er mange traseer i de senere år kloppet. Det er velforeninger og arrangør for birkebeiner-arrangementene som står for det meste av dette arbeidet.

Turtips på Sjusjøen, (sorter på ønsket aktivitet)

De aller fleste turer egner seg for hele familien og ønsker man et flatt terreng er Sjusjøvannet rundt et godt alternativ. Denne runden egner seg også godt for barnevogn og er såkalt «universelt utformet». Det betegner at turen er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Hvis du ønsker å søke blant våre mange type turer kan du følge linken hovedside for turer og her kan du sortere på lengde, vanskelighet osv. Du kan også finne oversikt over sykkelturer og vandreturer. Det er egen sortering for skiturer.

Vi har oversikt over en rekke webkamera på Sjusjøen og om du ønsker å se hvordan det ser ut i fjellet akkurat nå anbefaler vi at du tar en titt via denne linken her:

Webkamera på Sjusjøen.
Se alle turer i listevisning