Løp

2
Lett
17km
Tilgjengelig

Vandring

3t
Lett
17km
Tilgjengelig

Sykling

1t 30 min
Lett
17km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
17km

Aksjøhøgda – Reina – Melsjøen

Sti-sykling over Aksjøhøgda – Reina – Melsjøen

Super sykkeltur. Turen egner seg også til løping og vandring. Sti-sykling er stadig mer populært og her er et fint turforslag. Utgangspunkt er Elgåsen og vi følger Birkebeinervegen inn til Aksjøen. Ta hytteveien innover hyttefeltet og se etter rødmerket T-sti på høyre side som går i retning Aksjøhøgda. Til nå har turen foregått på grusvei, men herfra byr turen på tekniske utfordringer. Stien er delvis steinete og tidvis bratt. Fra veien og opp til Aksjøhøgda (se bildet) er det ca 700 meter. Herfra har man flere valg. Et kortere alternativ er å følge stien mot Melsjøen. Vi valgte å følge stien mot Hornsjøen. Det er slakt nedover og fortsatt er det ganske smal sti. Forsering av ca 100 meter myr som er kloppet. Kloppene er brede. Etter hvert møter man skitraseen og vi følger mot Snultra. Partiet er enkelt og siste stykket opp til Snultra går på grusvei. Snultrakrysset er et kjent løypekryss vinterstid og om man ønsker en lengre tur kan man kjøre inn til Hornsjøen. Vi fulgte skilt mot Reina, og krysset demningen i østenden på Reinsvannet. 

Andre har testet denne runden...

Her må man igjen følge godt med og ta av Nordseterveien (se bildet). Følg stien over Nyseterhøgda. Partiet byr på noen tekniske utfordringer og mange vil nok velge å stå av sykkelen her også. Vel over er det grusvei kjøring langs Melsjøen. Passer demningen og nok en gang må man være her også og finne sti mot Elgåsen. Partiet er delvis steinete helt til man møter grusveien innerst i Brinken/Elgåsen. 

Dette er en spennende tur som passer for vandring, løp og sykkel. Riktignok må nok de fleste stå av sykkelen noen steder, men det høre med til sti-sykling.

Velg din visning:

Mellom Aksjøsetra - Snultra

Turen går igjennom Kruggerud setergrend

Snultra - krysset byr på flere valg

Reina er et sentralt knutepunkt

Stien over Nyseterhøgda

Nyseterhøgda

Passerer koselig setergrend

Mellsjøen

Bringen, Elgåsen

Kvevegen , Elgåsen

Været på Sjusjøen