Løp

3t 50 min
Krevende
50km
Tilgjengelig

Vandring

6t
Lett
50km
Tilgjengelig

Sykling

4t
Krevende
50km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
50km

Røff sykkeltur via Hynna

Turen er variert og tidvis god teknisk trening. Flere røffe partier. Utgangspunkt er parkeringsplassen på Elgåsen. Vi følger Birkebeinerveien mot Aksjøen, vi kjører forbi Aksjøen og på toppen av «rosinbakkene» tar vi av veien inn til venstre og sykler Sjusjøritt-trasen motsatt vei. Her er det et artig stiparti – relativt enkelt å sykle. Ute av skogen igjen holder vi venstre og fortsetter inn i skogen. Her begynner moroa. Tidvis er det relativt greit underlag med noen utfordringer i form av stein og noen bløte partier. Det siste stykket er det en del nedfall over veien så her får man noen naturlige stopp. Her kan man ikke sykle feil, det er bare å holde seg på den gamle seterveien og komme ut ved Hynna i Åstdalen.

Etter en tøff tur i terrenget er det det fint med litt hvile på fin grusvei ned til Øvre Åstbru. Her er det forfriskninger å kjøpe og hyggelig betjening. Herfra finnes mange andre alternative veier, hvorav en mulighet er å følge Birkebeiner traseen opp Rosinbakkene.

Andre så også på denne runden..

Herfra er det mange valg. Vi kjørte mot Pellestova, dvs Lie-Hornsjøveien tilbake. Ved Pellekrysset tok vi av til venstre mot Reina. Resten er vel transport for de fleste.

Om turen:
 Er du kun etter å få flest mulig mil er ikke dette turen for deg. Du treffer ganske sikkert ingen gjennom skogen, muligens en sau eller fem. Du må regne med å stå av sykkelen et par tre steder.  Pass opp for vindfall. Alt i alt er turen 5 mil.

Velg din visning:

Hynna seter, følg veien mot Øvre Åstbru

Korsen, kjør mot Hornsjø

Pellekrysset, kjør mot Reina

Reina, kjør mot Nordseter

Været på Sjusjøen