Løp

1t 20 min
Lett
12km
Tilgjengelig

Vandring

3t 30 min
Lett
12km
Tilgjengelig

Sykling

1t 45 min
Lett
12km
Tilgjengelig

Fiske

Sykkel: 1t 45min Vandring: 3t 30min Løp 1t 30min
Middels
12km
Tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
12km

Snultrarunden fra Elgåsen

Perfekt for vandring, sykkel og løping og 95% av turen går i terrenget.

Turen går fra Elgåsen og forbi hyttefeltet ved Aksjøen. Etter Aksjøen ligger to tre enslige hytter på venstre side. Her er det skiltet til Snultra. Følg stien innover. Første del er noe steinete og kan være litt vrient å sykle her. Men det er jo intet nederlag å stå av og trille sykkel forbi de tøffeste partiet. vel gjennom dette partiet er det fint å sykle/gå og den observante vil legge merke til par gamle setervanger.

Det er enkelt å finne fram her og etter hvert følger stien skiløypa på fast bakke. Etter et par kneiker dukker Snultrasetra opp. Straks før første hytte står det en liten markering på venstre side av stien (før rød hytte). Første delen her er flat og det er fint kloppet over myra. OBS; enkelte klopper kan være løse. Videre stiger det lett opp til Aksjøhøgda og ved neste kryss følger du skilt mot Melsjøhøgda. Her er det slakt nedover før oppstigningen til Melsjøhøgda kommer.

Andre så på denne turen: Elgåsen, Hyna, Åstabru

Her er det bratt og tipper 95% står av sykkel. Greit å løpe med fast og fint underlag. Oppe på Melsjøhøgda kan man skrive seg inn i boken som administreres av Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen Velforening. Ned mot Melsjøen byr turen på et bratt parti med store steiner. Rund enden på sjøen og stien som er første mulighet over høgda til du kommer ut på Nordsetervegen. Derfra er det knappe en kilometer over kulen og ned til parkeringsplassen på Elgåsen.

Turen er perfekt for vandring, sykkel og løping og 95% av turen går i terrenget.

Nok en fin «æftasrunde» som det også kan hete.

Velg din visning:

Fra Birkebeinervegen

Mot Snultra

Fine forhold med lett terreng.

Noen utfordringer vil vi da ha.

Ta av til venstre opp mot Aksjøhøgda.

Turen går mot Melsjøhøgda.

Skriv deg gjerne inn i boka.

Parkeringsplassen på Elgåsen.

Været på Sjusjøen