Løp

2t 30 min
Middels
21km
Tilgjengelig

Vandring

3t 30min
Lett
21km
Tilgjengelig

Sykling

1t 45 min
Krevende
21km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
21km

Elgåsen, Hyna, Åstabru

Tidvis utfordrende sykling, bløte partier. Egner seg også for vandring og løping. 

Ta inn til venstre på toppen av bakken og følg skilting mot Hyna. Det første skogpartiet følger samme trase som Sjusjørittet (motsatt vei). Ute av skogen tar man av mot venstre og følger tømmervegen fram til snuplass, 200 meter. Her begynner morsom teknisk sykling, delvis enkelt og delvis ganske steinete og vi passerer enkelte av våte partier.

Andre så også på denne turen..

Ultrabirken gikk her i 2018 og enkelte partier er steinete. Senk farten ned til Hyna. Hyna er en nedlagt seter som ligger idyllisk til. Her renner en bekk, noe som selvsagt var en av årsakene til at setra ble lagt akkurat her. Framme på Hyna må du holde til høyre og etter et par km kommer man ut ved den nye brua over Åsta. Herfra har man mange muligheter, f eks kan du velge å legge turen om Hornsjøen. GPX trackingen går i retning Rosinbakkene, forbi Aksjøen og endelig opp til Elgåsen.

Turen er en fin blanding av teknisk krevende sykling (her kan man fint stå av sykkel og trille) og fin grusvei. Turen passer for de aller fleste og her kan man også fint ferdes til fots og her er det sjelden å treffe på folk, men en del sau holder til i området.

Velg din visning:

Følg skit mot Hyna.

Enkelt parti fram til snuplassen, ca 2 km.

Fortsatt ganske enkelt parti.

Enkelte våte partier må påregnes.

De våteste partier er tilrettelagt med stokker.

Det er lagt klopper i enkelte partier.

Været på Sjusjøen