Løp

Lett
km
Tilgjengelig

Vandring

Lett
km
Tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
km

Turorientering på Aksjøen

Hva med å lære barna å orientere med kart i sommer?

Ved Aksjøen hyttefelt har vi satt ut 20 poster med ulik vanskelighetsgrad. Kart kjøpes for kr 50 på KIWI Sjusjøen og Sport1 Sjusjøen. Familievennlig og nyttig. Test ut turorientering på Aksjøen

Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen velforening i samarbeid med Ringsaker o-klubb inviterer til turorientering i området Aksjøen hyttefelt – Høgåsen – Snultra. Dette er en familievennlig tur.
Tilbudet består av 20 poster som står ute i terrenget fra 20. juli til månedsskifte september/oktober. Når du har funnet og registrert, se under, minst 15 poster er du automatisk med i trekning av en «forundringspakke» fra KIWI Sjusjøen. Vi trekker ut 5 premier og vinnerne blir kontaktet.

Flere turforslag her

Orienteringskart over Aksjøfeltet

Kartet er i målestokk 1:12 500 med 5 meters ekvidistanse, det betyr at 1 cm på kartet tilsvarer 125 meter i terrenget, og at det er 5 meters høydeforskjell mellom høydekurvene. Kartet er hovedsakelig utarbeidet med utgangspunkt i den nasjonale høydemodellen og flyfoto.

Dvs. at det er foretatt minimalt med synfaring i terrenget. Manglende synfaring vil si at kartet potensielt har noen flere feil og mangler enn hva et ordinært o-kart hvor en person har gått over hele terrenget og tegnet inn vegetasjon og andre objekter som ikke er synlig fra luften ellers ville ha hatt.

Postene er merket i terrenget med en orienteringspost i rødt og hvitt. Postens nummer står på posten, i tillegg står en tresifret tall/bokstavkode. Koden er kontrollen på at du har vært på posten. Kodene registrerer du på
https://turorientering.no/ringsakerok/turer/2020/aksjoen_2020/

Vil du vite mer?
Været på Sjusjøen