Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

2,5-3 timer
Middels
22km
Tilgjengelig
22km

Steinvikfjellet på ski

Skitur på Sjusjøen – Steinvikfjellet på ski.

Steinvikfjellet på ski er en helt ny runde (fra januar 2019). Denne runden har tidligere ikke vært tilgjengelig vinterstid. Vi oppdaget denne løypa ved en tilfeldighet. Birkebeinerløypas høyeste punkt er Midtfjellet. Fra Midtfjellkoia og opp på toppen er det ca en km. Her er det nå kjørt tråkkemaskin over Steinvikfjellet. Høyeste punkt ligger på Steinvikfjellet er 967 moh. Oppstigningen er relativt bratt og i vinter (nyåret 2019) er det relativt lite snø i terrenget så vær forberedt på en del kvist som stikker opp. En skitur på Steinvikfjellet gir deg en ny fin fjellopplevelse.

Ny skiløype over Steinvikfjellet

Denne turen er ny av året. Vi testet ny løype over Steinvikfjellet. Se turen på https://sjusjoenopplevelser.no #sjusjøenopplevelser

Publisert av Sjusjøen Opplevelser Torsdag 3. januar 2019

Det kreves litt konsentrasjon i nedkjøringene, pass på at du ikke hekter skia i kvist som stikker opp.

Det er befriende herlig å komme seg opp på toppen og utsikten er fantastisk. På vei ned ser man den gamle setra Nøkkelåsen. Løypa går i sirkel rundt Steinvikfjellet og kobler seg inn på hovedløypa ved Gjestbuåsen.

Prøv også; Ljøsheim - Kopnageln - Elgåsen på ski

For å få en litt lengre tur valgte vi å gå over Midtfjellet i retning Sjusjøen tilbake. I krysset «Brua» til vi retningen mot Kuåsen. Løypa følger Fjellelva til Kuåsen.

Velg din visning:

Steinvikfjellet

Midtfjell

Været på Sjusjøen