Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

1 t 45 min
Middels
18km
Tilgjengelig
18km

Skitur om Nøkkelåsen seter er ny tur

Nøkkelåsen seter

Skitur om Nøkkelåsen seter er ny tur og denne turen ble første gang kjørt med maskin i desember 2019. Det er flotte forhold nå i februar og liker du gå på nye steder er denne turen absolutt å anbefale.
Vårt startpunkt var velkoia på Elgåsen og første del av løya går i slakt fallende terreng. Nedenfor Gjesbuåsen slutter løypa seg til løypa som går over Steinvikfjellet. Herfra begynner oppstigningen relativt slakt, men etter hvert stiger det bra. Løypa går her i åpent flott fjellterreng. Ved neste kryss (se bilde som indikerer sommersti) holder vi venstre og herfra faller det bra ned til Nøkkelåsen seter.

Alternativ tur om Steinvikfjellet.

Selv løypa ikke er merket opp (blir ferdigstilt i løpet av vinteren) er det ikke mulig å gå feil og ved Nøkkelåsen seter starter vi på oppstigning opp til Birkebeinerløypa. Her går vi i gran/bjørkeskogen.

Mange alternativer

Når løypa møter Birkebeinerløypa har man flere valg. Alternativt kan man slippe seg ned til Kvarstadsetra eller man kan gå rundt Grunna og kanskje en svipptur innom Hygga. Vi valgte strake veien tilbake og gikk mot Midtfjellkoia og videre over Gjesbuåsen opp til velkoia på Elgåsen.

Vi tror denne runden vil bli mye brukt og alternativene for ulike kombinasjoner er mange. Runden passer for de fleste som liker å gå på ski. For de som er litt skeptiske til nedkjøringer vil vi anbefale å ta turen når det løsere i sporet.

Skitur om Nøkkelåsen seter er ny tur og derfor vil det komme på plass bedre skilting etter hvert.

Lengde: 17 km

Estimert tid: 1t 50 min

Vanskelighetsgrad: Middels

 

Velg din visning:

Første kryss. Her holder vi venstre.

Dette skiltet er for sommerstien og står 50 meter fra krysset.

Nøkkelåsen setergrend. Man får god fart ned hit.

Nøkkelåsen seter.

Her er vi ute ved Birkebeinerløypa og holder mot Midtfjellkoia.

Endelig tilbake til Elgåsen.

Været på Sjusjøen