Løp

1t 15 min
Lett
10km
Tilgjengelig

Vandring

2 timer
Middels
10km
Tilgjengelig

Sykling

1 time
Middels
10km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
10km

Rundtur om Melsjøhøgda og Aksjøhøgda

Rundtur om Melsjøhøgda og Aksjøhøgda på sti.

Mange er etter hvert godt kjent i sitt nærområde som i dette tilfellet handler om Elgåsen og Aksjøen. Utgangspunktet er parkeringsplassen på Elgåsen. Følg Birkebeinervegen et par hundre meter mot Aksjøen og ta så mot venstre ved skiltet Melsjøhøgda. Herfra er man i terrenget på hele runden. det er bare å følge stien og ved første stikryss holder man mot venstre og retning Melsjøhøgda. Hele veien er super for alle former for tur, det være seg stisykling, vandring eller kanskje en løpetur.

Prøv ut turorientering  som er plassert ut ved Aksjøen hyttefelt

På toppen av Melsjøhøgda ser man over mot Snultra og Hornsjøen. På en klar høstdag  kan man se langt opp i Rondane. Det er bare å følge hovedstien ned over og holde seg på denne til du igjen klatrer over den neste høydedraget som kalles Aksjøhøgda. Her er rastebenk om det skulle passe. Herfra er det kun en knapp kilometer ned til hyttefeltet på Aksjen.

Før den store parkeringsplassen nederst på feltet er det skiltet Vesle Aksjøen. Hold deg på stien forbi Vesle Aksjøen, over kloppene. og opp til Presttjennet. Her vil nok mange kjenne igjen dette krysset fra skisesongen. Kryss skitraseen og følg kloppingen oppover. Ved krysset er denne tyren GPS tracket mot venstre i retning Elgåsen igjen.

Den lokale velforening har gjort en fin jobb med å kloppe de bløteste partier på denne runden. Dette er en flott tur i nærområdet og som passer både stisykling, vandring eller kanskje en løpetur?

 

Distanse: 10 km

Velg din visning:

Ta til vestre fra Birkebeinervegen. Aksjøen skimtes

Nye klopper er lagt sommer 2020

Ta til vestre her. Til høyre kommer du ned til Presttjennet

Utsikt mot nord-vest, Rondane

Melsjøhøgda, her kan du skrive deg inn i boka

Her ved "skikrysset" ved presttjennet. Stien krysser skitraseen

Noen fra dugnadsgjengen

Været på Sjusjøen