Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

3t
Middels
23km
Tilgjengelig
23km

Midtfjellet, Kopnagel, Solllifjell

Perfekt rundløype! Elgåsen, Midtfjellet, Rømåsmyra, Kopnagelen, Sollifjell. Vårt utgangspunkt er velkoia på Elgåsen. Her kommer snøen først og ligger lengst. Parkering kan du gjøre ved Elgåsbommen. Her er det alltid god plass. Vi velger å gå over Gjestbuåsen i retning Midtfjellet. Deretter følger vi Birkebeinerløya i retning Rena. Her venter en ganske hard, men kort stigning og vi er nå på Birkebeinerløypas høyeste punkt.

Her kommer snøen først og ligger lengst. Parkering kan du gjøre ved Elgåsbommen. Her er det alltid god plass. Vi velger å gå over Gjestbuåsen i retning Midtfjellet. Deretter følger vi Birkebeinerløya i retning Rena. Her venter en ganske hard, men kort stigning og vi er nå på Birkebeinerløypas høyeste punkt.

Deretter følger en bratt nedkjøring. Ved første kryss (her er det ingen skilt) tar vi av til høyre mot Ljøsheim. Her er partiet svakt nedover og man opplever de neste tre kilometer som lette. Ved neste kryss har man flere valg og ønsker man å legge turen om Hygga som ligger to-tre kilometer unna.

Vi velger å gå i retning Sjusjøen og her snur terrenget seg mot oss. Herfra er det jevn stigning helt opp til Sollifjell. På veien opp passerer vi krysset Kopnagelen, forbi Heramsbekken og endelig Sollifjell.

Herfra faller løypa ca 150 meter på et par kilometer. OBS, OBS, ved lite snø er det noen røffe kuler og bekkefar som skal passeres. Hold kontrollert fart. Vel ned på Rømåsmyra kan du passere myrene i retning Birkebeinerløypa i retning mot Hellinga og deretter Kulen. Vi velger her retning mot Kroksjødemningen. Nå er man inne på «E6» og det merker man på antall skiløpere. Nå er vi inne på Gjestbuåsrunden som er en av de mest besøkte rundturer på Sjusjøen. I neste kryss holder vi venstre i retning Elgåsen. 

Velg din visning:

Elgåsen. Ingen servering. Gode parkeringsforhold.

Birkebeinerløypas høyeste punkt.

Et lett parti av løypa. Ljøsheim i det fjerne.

Knutepunkt, Hygga, Kopnagelen.

Sollifjell.

Været på Sjusjøen