Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

5
Krevende
75km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
75km

Ringsakerfjellet rundt

Utgangspunkt: Sjusjøen
Kjør hovedvegen til Mesnali. Ta til venstre inn Sørmessenvegen. Følg denne til Bergundhaugen. Kjør opp Ljøsheimvegen til Bleka. Ta til høyre og følg vegen nedover forbi Aursmoseter og Dempeni til Øvre Ljøsåbru.

Ta ei pause ved Bergsbuvannet og se på demnigen som er her – et fantastisk byggverk i tømmer. Videre går turen oppover forbi Bekkelitjernet og videre til Hamarsetra.

Her har du to muligheter. De som vil ta en litt kortere tur, kjører rett fram via Åkersætra til Kvarstad og Kvarstaddammen.

De som ønsker ”full pakke” – tar til høyre ved Hamarsetra og kjører ned til Bjønnåsbrua. Derfra går turen oppover via Nysetra og Øyungen ned til Kvarstaddammen.

Her kommer både den korte og den lange sammen og kjører samme veg videre. Ta til høyre og kjør langs Åsta opp til Øvre Åstbru. Det er mange flotte rasteplasser langs Åsta. Ved Øvre Åstbru tar du til venstre og følger hovedvegen til Storstilen. Ta til høyre og kjør opp Rosinbakkene, forbi Aksjøen til Elgåsen og tilbake til Sjusjøen.

Det er også en mulighet til enda lengre tur. Fra Bjønnåsebrua tar du til høyre og kjører ned til Prestsetra. Ta til venstre regning Vang. Kjør til neste kryss og ta til venstre der det står Bringbu. Kjør over Åsta og opp bakkene til Bringbuseter. Fortsett rett fra, til du kommer inn på Birkebeinerritt traséen. Ta en 90 ° til venstre og følg rittraséen tilbake til Bjønnåsbrua og Sjusjøen.

Været på Sjusjøen