Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

5
Krevende
53km
Tilgjengelig
53km

Raufjellet via Øyungen

Raufjellet via Øyungen

Dette er en del av Birkebeinerløypa. Turen startet på parkeringsplassen på Elgåsen som ligger 4-5 kilometer innenfor Storåsen. Det er gode parkeringsforhold. Fra velkoia holder vi venstre mot Aksjøen og etter en kilometer tar vi av mot høyre og går ny løype (opprettet vinter 2020) mot Steinvikfjellet.

Før Steinvikfjellet holder vi venstre ned til Nøkkelåsen seter og derfra følger vi skiløypa mot Grunna.

Når du kommer ut i neste store kryss er du på Birkebeinerløypa. Herfra er det 4 spor.

Vi valgte å gå mot Kvarstedsetra, forbi Dambua, Nysetra og opp til Raufjellet. Har du lyst til å gå lenger er det bare å slippe seg ned til Skramstadsetra, men vi snudde her oppe. Fantastisk fin utsikt og veldig artig å gå «Birken» i motsatt retning. (Tidligere hadde Birkebeinerrennet start på Lillehammer kontra Rena annet hvert år.) På returen ville vi gå via Øyungen. Herfra er det 5,5 km opp til Øyungkrysset. Er det fortsatt mye krefter inne kan man ta turen videre mot Skvaldra, men her tok vi retningen ned i dalen, gjennom hyttefeltet på Øyungen og bort til Nysetra. Dette ble en fin avstikker slik at vi unngikk å gå eksakt samme runden tilbake.

Ved Nysetra er det  retning mot Dambua og Kvarstadsetra. For vår del begynte det å tære på overskuddet nå og selv om det ikke er veldig bratt opp til Midtfjellet går det en del tid. (Puh)

Oppe på Midtfjellkoia tok vi mot Gjesbuåsen og slapp oss inn på den nye løypa mot Elgåsen.

Dette er en skikkelig langtur og er perfekt å teste ut fra februar måned.

Lengde: 53 km

Tid: 5 timer

Velg din visning:

Raufjellet, Øyungen

Trikkeskinner

Dambua

Nysetra

Raufjellet

Øyungkrysset

Gaupmyrkrysset

Været på Sjusjøen