Løp

Middels
km
Tilgjengelig

Vandring

Middels
km
Tilgjengelig

Sykling

Middels
km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
km

«Ny» sti via Snultra mot Aksjøen

Vi testet turen fra Elgåsen og over Melsjøhøgda. Første del byr på en grei stigning opp til Melsjøhøgda. Skriv deg gjerne inn i gjesteboka som ligger i postkassa. (Boka er plassert ut av Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen Vel). Fra Melsjøhøgda faller terrenget en del og stien er ganske smal. Terrenget er ellers fint og utsikten mot Rondane er upåklagelig.

Ved første kryss kommer du opp på Aksjøhøgda og her er det viktig å holde venstre mot Snultra. Følg skilt mot Hornsjøen.

Det er nok bare en snau kilometer over klopper til du møter skitraseen. Her er det satt opp skilt som viser vei mot Aksjøen.

Landskapet er åpent og stien er her brei, med en del stein. Nå følger du skitraseen et stykke før du treffer på stien mot Aksjøen igjen.

Stien har nylig blitt oppgradert og bløte partier er nå kloppet og det er også fjernet mye stein.

Stien kan du følge ca 4 km og etter hvert treffer du på Birkebeinervegen. Vel ute på Birkebeinervegen er det viktig å holde til høyre slik at man etter 4 km ankommer Elgåsen. Har du Sjusjøen som destinasjon er det fra Elgåsen ytterligere 5 km ned til Sjusjøen.

Velg din visning:

Fra Melsjøhøgda følger du skit mot Aksjøen.

Hold retning mot Hornsjøen.

Her holder du mot Aksjøen.

Det er Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen Vel som har lagt ned mer enn 100 dugnadstimer for å gjøre traseen lettere framkommelig.

Været på Sjusjøen