Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

5t
Middels
57km
Tilgjengelig
57km

Skitur til Rognhaugen-Øyer

Skitur til Rognhaugen-Øyer. Vi er forberedt på langtur og har med litt mat  og drikke i sekken. For sikkerhet skyld har vi også med ekstra trøye og lue. Vi går mot Aksjøen og første strategiske veivalg blir i krysset ved Snultra. Her velger vi å gå mot Hornsjø. Terrenget er lett. Ved Hornsjøen  tar vi vestover og skiløypa følger bilveien et lite stykke, vi passerer Knidalen før løypa skjærer inn i fjellet mot Grytfjellet. Denne trassen er relativt ny og byr på flott slakt høyfjell. 

Videre følger vi skilt mot Sjøsetra. Her må bilveien krysses og herfra følger vi skilt til Lienden og videre til Rognhaugen. Nå er vi inne i Trolløypa. Vi velger å snu her og klokka viser 30 km. Herfra er det bare å følge Trolløypa tilbake til Pellestova. På Pellestova unnet vi oss en vaffel, kaffe og vørterøl. Temperaturen var sunket noe så her kom det tørre tøyet til anvendelighet. 

Mange liker denne turen

Vi følger fortsatt en godt merket Trollløype opp til Nordseterfjellet. Her tar vi av slik at vi kommer over Lunkefjell. Herfra er det bratt nedkjøring og i neste kryss Lunkevann tar vi av og over til Melsjøen. Herfra er flatt og greit å gå til enden av Melsjøen, over åsen og opp til Elgåsen.

Alt i alt 57 km. Dette er en super langtur. Tiden man bruker vil variere, men bør gi deg en pekepinn på hvor lenge du skal være ute. En fin langtur og et turforslag mange har fulgt.

Utgangspunkt: Velkoia på Elgåsen

Velg din visning:

Hornsjø, Øyer

Knidalen

Grytfjellet, Øyer

Lienden, servering i skisesongen

Rognhaugen, Øyer

Været på Sjusjøen