Løp

50 min
Lett
7km
Tilgjengelig

Vandring

1t 15 min
Lett
7km
Tilgjengelig

Sykling

50 min
Middels
7km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
7km

Kuåsen rundt fra Elgåsen

Kuåsen rundt er en runde som var mye benyttet for et par ti-år siden. Her holdt  (og holder) mange gode aktive folk til. Fram til sommer 2020 var stien delvis glemt og gjengrodd. Kun noen faste holdepunkter var synlig. Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen Velforening er den lokale velforening i området og på dugnad har de stått for oppgraderingen.

Turen er merket fra Birkebeinervegen ved Hermansholen. Kommer du fra Sjusjøen passeres Kroksjødemningen, og Kuåsen. Etter at man har krysset skiløypa (før bakken opp til Elgåsen) er stien skiltet mot Kuåsen. Herfra kan du også lese gpx-tracking.

Myrområdet over til Kuåsen er kloppet med dobbel plank og det funker fint å sykle. Inne på Kuåsen velger du om du ønsker å starte mot øst eller vest. Tracking som ligger vedlagt går mot øst. Generelt er stien smal og det passer perfekt for de som liker stisykling. Man passerer «Luden-hytta» som nok mange forbinder Kuåsen med. Grunneier foretar uttynning av skogen i området så det er stedvis flott utsyn over mot Birkebeinertraseen og Snørvilen. Det fine med denne runden er at den følger vegen minimalt (kun du kryssinger). Etter kryssing av Birkebeinervegen har man fin utsikt mot Kroksjøen. før man krysser Birkebeinervegen og inn på Kuåsen igjen. her er det relativt brei sti. Ønsker du deg tilbake til utgangspunktet tar du av mot Nord ved neste kryss. Derfra er det samme vei tilbake over myra mot Elgåsen.

Hva med en høsttur til Lyngkampen

Dette har allerede rukket å bli en populær runde og passer like godt for vandring, løp eller stisykkling. Da gjenstår det å minne om å ta hensyn til hverandre, og som det styr på skilt i Alpene hvor syklister og vandrere møtes; Respect!

 

Distanse: 7 km

Velg din visning:

Her i bakken går stien inn mot Kuåsen

Greit skiltet fra Elgåsen

Tørrskodd over bløte partier

Inne på Kuåsen velger du retningen ved dette krysset

Et lite stykke følger stien skitraseen

Kroksjøen i det fjerne

Været på Sjusjøen