Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

3 t 30 min
Middels
km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
km

Hygga, Mesnalia, Elgåsen

Denne turen starter på Elgåsen men kan selvsagt gjerne starte på Sjusjøen. Den første delen av turen er fin kjøring forbi Aksjøen seter (Aksjøen på høyre side) og ned rosinbakkene. Videre over Storstilen som også er et flott område og det er drift på setra.

Nede i Åstdalen må du holde høyre. Har du krutt i beina er det finer partier å sykle til Hygga. Her finner du en av svært få plasser i Ringsakerfjellet med solid servering. det er absolutt å anbefale å ta en rast her og på Hygga får man kjøpt drikke, kaker, baguetter og sist men ikke minst varm mat.

Fra Hygga bærer det bratt nedover og etter om lag 17 km må du holde hardt høyre. Avkjøringen kommer brått på så vær obs! Veien videre har minimal trafikk og veien ble bygget for å forenkle adkomst for hyttefolk på Ljøsheim til alpinanlegget i Natrudstilen.

Jeg var litt ivrig og glemte å holde ny høyre og kom ut på FV 7 ved  Sør Mesna så turen ble noe lenger enn hva jeg hadde tenkt.

Veien har liten trafikk og fra Mesnalia er det sykkelvei helt opp til Sjusjøen. Her er en fin stigning og de fleste får trent lårmusklene her.

Alt i alt en fin tur som byr på det meste. Vær oppmerksom på husdyr i beitesesongen.

Velg din visning:

Ljøsheim eller Kvarstad?

Vi nærmer oss Ljøsheim.

Fin servering på Hygga Kro.

God stemning på Hygga Kro.

Strekning fra Ljøsheim byr på fine veger.

Avkjøringen kommer brått på, til høyre her.

Flere alternative runder. Vi kjørte ned til Mesnabakken.

Her holder du høyre for å komme ut i Mesnalia.

Været på Sjusjøen