Løp

3
Krevende
25km
Tilgjengelig

Vandring

4
Lett
25km
Tilgjengelig

Sykling

2t 45 min
Lett
25km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
25km

Hitfjell – Hornsjø – Elgåsen

Hitfjell – Hornsjø – Elgåsen. Vi tar utgangspunkt på Elgåsen, ca 5 km nord for Sjusjøen. Turen går i starten på Elgåsveien langs Melsjøen i retning mot øst og til Nysetra. På toppen av bakken følger vi T-merket sti mot nord og kommer ut på bilveien ved enden av Reinsvannet.

Hitfjellet
Hitfjellet

Følg T-merket sti langs Reinsvannet mot Reina som er en liten setergrend. Herfra kan du følge skilt mot Hornsjø og Midtbekken. Det er relativt flatt og lett terreng. Ved Midtbekken tok vi av mot vest i retning Pellestova og Hitfjellet som er turens høyeste punkt på 1075 moh. Her er vi tilbakelagt 14 km. Vi snudde på toppen og løp (turen selvsagt glimrende for å gå og sykle) for  tilbake mot Midtbekken og Hornsjø. I neste kryss holder vi av mot Snultra og etter hvertfølges skilt mot Aksjøen. Her har man også flere valg, man kan følge T-merket mot Aksjøen eller gjøre som vi gjorde og tok turen om Melsjøhøgda som ligger på 980 moh. Her er det fantastisk utsikt i alle retninger og nede i dalen ser vi Melsjøen. Herfra kan man følge Elgåsveien tilbake til utgangspunktet.

Vi tok turen som en ok langtur og brukte snaue 3 timer. Om man skal gå turen bør man nok beregne drøye 4 timer. Turen er ideell for vandring, løping og sykling. Stort sett er det tørt og fint. Noen klopper.

Været på Sjusjøen