Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

3t 30 min
Middels
30km
Tilgjengelig
30km

Fjellet rundt over Snørvillen

Turen er på 30 km og er en fin tur/treningsrunde. Fjellet rundt over Snørvillen byr på flere tøffe stigninger og nedkjøringer.

Denne gang starter turen fra Elgåsen med retning mot Kuåsen. Hold venstre i første kryss, Kuåsen.

Deretter følger du skiløypa mot demningen mellom Kroksjøen og Fjellelva. Her har grunneier Pihl bygget ny bro og trafikken er nå adskilt fra skiløypa, en suveren løsning er det blitt. Etter at man har krysset elva holder man venstre og fortsetter langs Fjellelva. Følg skilt mot Sjusjøen Skistadion. Denne første delen av løypa er relativt slakk og byr ikke på utfordringer. I enden av skistadion tar man av mot venstre (obs, før skiundergangen). Herfra følger nå jevn og noe svingete nedkjøring ned til Rømåsmyra. Her fra går det jevnt oppover til Snørvillen. Selv om det er en ganske tøff stigning får man virkelig betalt for strevet. Vel opp er man på 937 moh og kan nyte en herlig utsikt i alle himmelretninger. Bildet er fra dette punkt og takket være to velvillige skiløpere fikk vi tatt det eneste bilde fra dagens tur!
Fra toppen går det jevnt nedover til man igjen møter Birkebeinerløya. I dette krysset holder man høyre i retning Midtfjellkoia og går altså Birkebeinerløypa «motstrøms».

Midtfjellkoia er åpen hver helg i skisesongen fra kl. 10.00 til 15.00 og byr på nystekte vafler med drikke. Midtfjellkoia ligger ved Norges mest trafikkerte skikryss og her er det alltid mange skiløpere.
Videre går nå turen over Gjestbuåsen. Her er det gjerne mye trafikk, og hold godt høyre opp bakken. Skiløpere i mot kommer gjerne i høy i fart i midten. Turen som er tracket med gps følger skiløypa mot  demningen i enden av Mellsjøen.

I neste kryss holder man høyre ned til Presttjennet. Herfra følger man skilt mot Elgåsen.
Selvsagt er det mange andre valg. Fantasien er begrensingen.

Turens laveste punkt: 819 moh
Turens høyeste punkt: 937 moh

Total stigning: 274 moh

Velg din visning:

På toppen av Snørvilen.

Midtfjellkoia er alltid åpen og er betjent i ferier.

Været på Sjusjøen