Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

3
Middels
30km
Tilgjengelig
30km

Elgåsen, Nøkkelåsen, Ljøsheim via Steinvikfjellet

Skitur fra Elgåsen, Nøkkelåsen, Ljøsheim via Steinvikfjellet

Dette er en virkelig en perfekt vårtur,. Vårt utgangsted er velkoia på Elgåsen som kan friste med selvbetjent kiosk i disse koronnatider. Betal med Vipps og forsyn deg med drikke og sjokolade.

Vi valgte å gå turen over myrene i retning Nøkkelåsen. Den første delen går i åpent og lett fallende landskap. Flott utsikt for de som har tid å nyte! Løypa er relativt ny og det mangler noe skilting. Se gjerne kartet for nærmere beskrivelse av trase. Ved foten av Steinvikfjellet deler løypa seg og vi holder til venstre ned til Nøkkelåsen. Her går det unna i bakkene så her får man et par billige kilometer. (Nøkkelåsen er en nedlagt seter og sommertid kan man nå området via Birkebeinervegen eller merket sti fra Steinvikfjellet).

Se flere turforslag

Videre krysser vi Birkebeinerløypa og går i retning Grunnbekken i retning mot Ljøsheim. I hovedkrysset på Ljøsheim dreier vi mot Sjusjøen igjen. Men har man lyst på en rast er Hygga Kro noen hundre meter unna.

Partiet videre har vært flatt og enkelt å gå og for de som ønsker å stake er det perfekt her. Ved Fjellå valgte vi denne gang å gå tilbake i retning Birkebeinerløypa og følger Birkenerbeinerløypa opp til høyeste punkt.

Her er den nye løypa fortsatt umerket i retning opp mot Steinvikfjellet, men igjen vil vi anbefale å kikke på kartet som ligger vedlagt. Toppen av Steinvikfjellet byr på fantastisk 360 grader utsikt.

Litt avhengig av skiføret kan nedkjøringen kan være bratt og ganske rask, så her anbefaler vi å ta det litt rolig. Returen opp til Elgåsen er grei og oversiktlig og går i åpent flott fjellterreng.

Det er tidvis litt dårlig skiltet så om du er usikker på veivalget vil vi anbefale å studere kartet. Turen er ca 30 km og er en veldig fin tur.

Velg din visning:

God stemning ved Velkoia på Elgåsen. Selvbetjent kiosk i høysesong.

Grunnbekken

Grunnbekken i vårløsningen

Ljøsheim, kort vei til Hygga Kro

Litt rufsete skilting her, hold høyre mot Birkebeinerløypa

Fortsatt litt rufsete skilting. For de som har gått Birken er bakken velkjent

Steinvikfjellet er turens høyeste punkt

Selvbetjent kiosk på Elgåsen

Været på Sjusjøen