Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

5t
Lett
47km
Tilgjengelig
47km

Elgåsen – Hamarsetra – Ljøsheim

Utgangspunkt: Elgåsen

Turen starter ved Velkoia på Elgåsen, via Gjestbuåsen og til Midtfjellet. Herfra følger vi Birkentraseen ned mot Kvarstadsetra. En liten kilometer før Kvarstad tar man av mot høyre. Krysset er merket Hamarsetera.

Her går det slakt oppover i flott høyfjellskog. Som vanlig er det også her brede spor meg skøyting i midten. Ønsker man en kortere tur kan man i neste kryss ta mot høyre. Krysset er skiltet mot Ljøsheim. Vår tur går til Hamarseterhøgda.
Oppe på høgda er mange ulike kryss å velge i og vår tur gikk Hamarsetra rundt. Super runde rundt i hyttefeltet. Deretter er det god skilting mot Nesbyen og Ljøsheim.
For å få litt ektra «pes » tok vi turen via Kopnageln og over Sollifjell. Via Kulen fulgte vi skilting «Halvbirken» og etter runding av Kuåsen var det 2-3 kilometer opp til EAKs Velkoie.

Ser vi bort fra klatringen opp til Sollifjell er dette en runde i relativt slakt terreng. Deler av turen går i et litt «bortgjemt» område for mange som holder seg rundt Sjusjøtraktene. Her er det relativt ite med folk så ønsker du deg litt bort fra køgåingen er dette en tur å teste ut.

Velg din visning:

Opplev dette fantastiske terrenget på Hamarsetra.

Birkebeinerløypas høyeste punkt.

Ta til høyre mot Hamarsætra. Litt dårlig skilting her.

Lange perioder uten å se folk. Panserspor!

Hamarsetra rundt i hyttefeltet. Fin rundløype.

Mange muligheter herfra.

Hygga kro.

Over Sollifjell og mot Kulen/Birkebeinerløypa.

Været på Sjusjøen