Løp

2t
Middels
21km
Tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
21km

Birkebeinerløpet, 21 km

Birkebeinerløpet – et terrengløp på 21 km som går i fint skogsterreng med start på Birkebeineren Skistadion og målgang ved Håkons Hall på Lillehammer.

Start – Finsveen 4 km
Starten foregår på Birkebeineren Skistadion på Lillehammer 525 m.o.h. Fra start og frem til 1. matstasjon, som er i veien opp til Finsveen, løper du i langrennsløypene fra OL-94. Her er underlaget varierende, fra sti med forskjelling underlag til grasbelagt bred skitrasé. Denne delen av traseen har noen kvasse utforbakker. Vær forsiktig, særlig ved nedbør.

Finsveen – Mesnasaga 4 – 10 km
Traseen fortsetter i OL-løypene frem til Birkebeinerløypa. Etter ei lita sløyfe mot Nevla kommer du tilbake til Birkebeinerløypa som følges over Sjøsetervegen og ned på Sagmyra. Hele denne strekningen har grasbelagt trasé. Fra Sagamyra løper du inn på Ingalåmi traseen frem til Myggbukta. Denne delen av løpstraseen er opparbeidet til sykkelsti, og underlaget er grus. Fra Myggbukta til tidtakermatta på Mesnasaga er det skogsbilvei i 1 km.

Mesnasaga – Kroken 10 – 15 km
Etter Mesnasaga løper du på nytt inn i Ingalåmi traseen til du har passert brua over Mesnaelva. Her er det fast, men stedvis noe steinete, underlag. Etter å ha passert Mesnaelva kommer du inn til matstasjonen i Vårsætervegen, som er en flat skogsbilvei med gras på begge sider og i midten. Denne traseen følges frem til matstasjon ved Kroken.

Kroken – mål ved Håkons Hall 15 – 21 km
Fra siste matstasjon og til mål ved Håkons Hall er det 6 km. Den første kilometeren er på flat sti med en del steiner og noen små bløte partier. Videre kommer du inn på Maihaugløypa som følges til du kommer inn i tverrløypa i bakkant av Maihaugen. I Maihaugenløypa er det 1,5 km med enkelte bratte bakker og noen kortere bløte partier.

Tverrløypa, som er flat og lett å løpe i, følges frem til toppen av Kleivbakken. På denne strekningen krysser traseen to lokalveier i Nybu. Vær oppmerksom, kryssende trafikk kan forekomme. Fra toppen av Kleivbakken går løypa på skrå ned bakken og en liten runde i bunn av bakken før målgang ved Håkons Hall.

Høydemeter
Total stigning: 337 høydemeter
Totalt nedover: 569 høydemeter

Været på Sjusjøen