Løp

Krevende
23km
Tilgjengelig

Vandring

Krevende
23km
Tilgjengelig

Sykling

2t 30 min
Krevende
23km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
23km

Aksjøen, Matfartjennet, Hornsjøen

Er du klar for en røff og fuktig sesongavslutning? Og jeg sier det med en gang; liker du ikke å bli bløt og møkkete er ikke dette turen for deg. I alle fall ikke en oktober-måned med bøttevis av regn. Jeg burde også ha tenkt lenger enn som så, men den som intet våger intet vinner.

På min andre sykkeltur med lånt el-sykkel spant jeg på bakhjulet opp til Elgåsen og fortsatt forbi hyttefeltet på Aksjøen. I utkanten av feltet ligger et par enslige hytter på venstre hånd her tok jeg inn mot Snultra. Første delen av stien/tråkket er det en del stor stein, så allerede her fikk jeg kjørt meg. Men etter hvert gikk det bedre og selv om det var bløtt og små bekker funka sykkel perfekt. Etter to-tre kilometer møter stien skiløypa som kommer opp fra Aksjøen og derfra er det en snau kilometer bort til Snultra-setrene.

Ved setrene tar du av en smal sti i retning Hornsjøen. Det første stykket supert å sykle og her tenkte ; her må jeg ta med kompiser! Men jeg hører litt buldring i det fjerne, og jeg tenkte her er det vel ingen elv! Ikke til vanlig i alle fall, men etter alt regnet var det en aldri så liten elv som møtte meg. Sa jeg at jeg hadde el-sykkel? Jeg tenkte jo at dette måtte vel gå. Men det gjorde altså ikke. Midtveis la en stor stein jeg ikke klarte å komme over og dermed var det duket for et høstbad. Men jeg kom meg opp og fortsatte med friskt mot. Etter å ha forsert det fjerde elveleie begynte jeg å bli litt motløs og ikke minst kald.

Vel ute av småskogen dukker heldigvis Hornsjøen Hotell fram. Her er det viktig å holde seg på nedsiden av hotellet og etter et par kilometer forseres elva som renner ut av Hornsjøen. Her er det heldigvis ei solid bru. Partiet som følger er fint å sykle, men med en del stein. Jeg antar det er ca 4 km til jeg kom ut på stien som går opp fra Hynna og som skiltet viser er det 4,2 km til Storstillia. Herfra er det rake vegen tilbake til Elgåsen og dusj og tørre klær. Jeg tipper turen har en litt annen karakter midt på sommeren, men turen sitter godt i minnet. En røff og herlig tur.

Velg din visning:

Det så ganske grunt ut, men...det ble et bad.

Rødmerket T-sti på stolpen andre siden av elva.

Hold venstre her, men pass på å ta grusveien på nedsiden av hotellet.

Her renner Hornsjøen videre mot Åsta. (bildet tatt på en annen tur).

Krysset ved stien som kommer opp fra Hynna.

Været på Sjusjøen