Løp

Middels
8km
Tilgjengelig

Vandring

Middels
8km
Tilgjengelig

Sykling

Ikke tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
8km

3, 5 eller 7 fjells tur fra Pellestova

Hver høst arrangerer DNT Lillehammer 7-fjells turen i Øyerfjellet. Start og mål er fra Pellestova og det fine her er at du kan velge hvor lang tur du vil gi deg ut på. Når muligheten er der vil vi anbefale å registrere seg hos DNT slik at de har oversikt over at folk kommer i mål. For vår del ville vi ha en lengre tur så for oss ble det 7-fjells turen. Turen går på stier i fjellet og er ønsker du å løpe er stiene smale, til dels mye stein og er derfor teknisk krevende å løpe.

7-fjells turen (28 km)

Ønsker du en skikkelig langtur i fjellet, er dette turen for deg. Turen går i en stor runde over de 7 toppene Hafjell, Slåseterfjell, Nevelfjell, Nyseterhøgda, Kriksfjell, Hitfjell og Veslefjell. Beregn 7 timer i gåtempo, og legg inn tid til pauser. Vi anbefaler å starte tidlig, mellom klokken 9 og 10 .

5-fjells turen (20 km)

For de som ønsker en litt kortere langtur, er dette et godt alternativ. Turen følger samme rute som 7-fjellsturen over de fire første toppene, men tar deretter en snarveg over Reinsfjell på veg tilbake til Pellestova. Antatt tidsforbruk er 5 timer  – med individuelle variasjoner.

3-fjells turen (8 km)

3-fjellsturen går over Hafjell, Slåseterfjell og Nevelfjell. Turen egner seg godt for barnefamilier og for de som ønsker en kortere fjelltur.

(Teksten over er hentet fra www.lillehammer.dnt.no)

 

Velg din visning:

Neveljell

Veslefjellet

Hitfjellet

Været på Sjusjøen