Løp

3t
Middels
17km
Tilgjengelig

Vandring

4t 30 min
Middels
17km
Tilgjengelig

Sykling

2t 15 min
Lett
17km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
17km

Reina – Reinsfjell – Nevelfjell

Reina – Reinsfjell – Nevelfjell turen tar vi utgangspunkt fra Nyseterhøgda/Blautmyra. På vår runde gikk vi til Yttre Reina og tok merket sti mot Pellestova.

De første par kilometer følger vi grusveien mot Reina. Ved utløpet av Reina/Nordåa tar vi av og følger T-merket sti og følger skilt mot Pellestova. Ved Indre Reina fortsetter vi mot Pellestova over Reinsfjellet. Herfra er det jevn stigning opp på toppen, 1056 moh.

Vi følger fjellryggen og får nydelig utsikt mot Rondane og Jotunheimen. Det er lett å gå her.

Ganske raskt får vi øye på Pellestova som i dag drives av Bjørn Rune Gjelsten. Stedet er i senere år 100% oppgradert og fremstår som et topp moderne hotell med peisestue og spisesal. Vi har vært ute ca 2 timer og vi foreslår lunsj på Pellestova. Fra Pellestova går vi forbi Hundersetra og følger Troll-skiløypa fram til neste T-merke. Her starter oppstigning mot Nevelfjellet. Første del går i fjellskog, men etter ca 30 minutter er man over tregrensen og en flott utsikt over Reinsvannet. Bak oss kan vi skimte Pellestova. Holder man et greit tempo er du på toppen av Nevelfjell på 50-60 minutter.

Her oppe er det en liten hytte som i sin tid av satt opp med tippemidler og det var Pelle på Pellestova som fikk reist hytta. Mange vet nok ikke at grunder av Pellestova var sønn av en russisk krigsfange som ble igjen i Norge etter krigen. Forøvrig byr Nevelfjell på 360 grader utsikt og er et svært populært mål ffra Nordeter og Pellestova-siden. Fra toppen er det nedstigning ned mot utgangspunktet og etter at man har kommet ut på veien følger man grusvegen tilbake til utgangspunktet.

Oppsummert:

Dette er en 4,5 timers tur og en fin og variert tur. Blanding av grusvei men mestparten av turen foregår på stier. Deler av turen kan sykles. Turen kan varieres, forlenges og forkortes.

Velg din visning:

Det er god skilting

Herlig utsikt

På toppen

Pellestova

Været på Sjusjøen