Løp

2t
Middels
20km
Tilgjengelig

Vandring

4t 30 min
Middels
20km
Tilgjengelig

Sykling

2t 30 min
Krevende
20km
Tilgjengelig

Fiske

4.30 timer
Middels
20km
Tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
20km

Lunkefjell – Nordseterfjellet

Lunkefjell og Nordseterfjellet. Vårt utgangspunkt er Elgåsen og følger Elgåsveien langs Melsjøen opp til Nysetra. Derfra følger vi T-merket sti i retning mot Lunken. I første kryss velger vi å gå videre mot Nordseter (sydvest). Oppe på Nordseterfjellet fortsetter vi mot Lunkefjellet som er en av få topper over 1000 moh her i området.

Her møter vi en av turens bratteste partier og utsikten er super. Turen går nå i et fjellparti uten nevneverdig vegetasjon.

På toppen av Lunkefjell har vi utsikt 360 grader og mot nord/vest kan vi se både Melsjøen og Kroksjøen. Følg skilt til Sjusjøen og i neste kryss tar du av mot nord og følger skilt mot Gjestbuåsen. Etter hvert passeres vannet Lunken. På motsatt side er det en koie med bålplass. Det ryktes om fin ørret i vannet.

Nå er det bare å følge stien inn i hyttefeltet og hyttevegen ned på Birkebeinervegen. Når man når frem til Birkebeinervegen tar man av til venstre/(mot nord) og følger veien inn til Elgåsen. Pass opp for biltrafikken.

Det går helt greit med joggesko på denne turen. Det er et par partier med klopper. Vi brukte drøye fire timer på turen inklusive et par raske matpauser. Turen egner seg for sykkel, men det er en del stor stein i enkelte partier. Man bør være dreven stisyklist for å ta med seg sykkel på denne turen, og de er det blitt mange av nå.
Alt i alt en flott tur i åpent lende.

Til fots: 4 timer 30 minutter

Sykkel: 2 – 2,30 timer

Velg din visning:

Underlaget er grus og sti

Utsikt over kroksjøen

Været på Sjusjøen