Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

4 timer
Krevende
61km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
61km

Langtur til Bjønnåsen

Har du lyst på en langtur på sykkel er denne turen absolutt noe du bør vurdere. For mitt vedkommende startet turen fra Elgåsen, via Aksjøen og ned Rosinbakkene. Vel nede i Åstdalen holder vi retning høyre mot Kvarstadsetra.

Herfra går turen opp mot vinterparkeringen på Øyungen. For dere som har syklet Birken er dette kjente trakter og når du når vinterparkeringen er turen i retning Nysætra. Etter passering Nysætra må du være våken og ta første offroad-sti mot venstre. I deler av sesongen har Birken satt opp skilt her og vi kjører her motsatt av rittet. Tipper det er ca 2 km offroad før du kommer ut på grusveien igjen.

Her dukker hyttefeltet Bjønnåsen opp. Sommeren 2021 legges det ned strømkabler her, så pass gjerne litt ekstra på her da det i perioden er mye anleggstrafikk.

Bjønnåsbakkene er veldig bratte og grusen er litt vrien å styre på. Nede ved Bjønnåsbrua er det vending og herfra følges den gamle Birken-traseen tilbake til Kvarstadsetra. For å legge på litt ekstra distanse valgte jeg å ta turen om Øvre Åsta Bru.

Vedr denne bomstasjonen holder du venstre over på motsatt side av Åsta-elva. Herfra er det god skilting og det er bare å glede seg til å ta fatt på Rosinbakkene.

Alt i alt en tur som inneholder alt en langtur skal inneholde. Som dere ser kan det være en liten bug i gpx-filen. Det betyr at turen kan være noe lenger enn oppgitt.

Velg din visning:

Vi passerer Dambua på vei opp mot Øyungen

Et lettkjørt parti her forbi Nysætra

Et kjent kryssningspunkt. Her kommer skiløypa ned fra Raudfjellet.

Til venstre her. Birken kommer motsatt vei.

Her passerer vi Nysætra på returen

Da gjenstår Rosinbakkene. Heldigvis er det ikke langt opp.

Været på Sjusjøen