Løp

Ikke tilgjengelig

Vandring

Ikke tilgjengelig

Sykling

4t 30 min
Lett
72km
Tilgjengelig

Fiske

Ikke tilgjengelig

Ski

Ikke tilgjengelig
72km

Birkebeinertesten

Utgangspunkt: Sjusjøen langrennsarena

Her kan du sjekke hvordan formen ligger an. Kjør nedover forbi Infosenteret og ned til Tverrbekkvegen. Følg skogsbilvegen til Tverrbekkoia. Ta til venstre og følg vegen til Finnølkoia.

De som ønsker, kan ta først til høyre og så andre til venstre og følge vintervegen mot Ljøsheim. Ellers følger du Mostevegen til høyre forbi Mesnabakken og ned til Sørmessenvegen. Ta til venstre og kjør forbi Mesna Islandshestsenter til Bergundhaugen. Her tar du til venstre og følger vegen opp til Bleka. I Blekakrysset tar du til venstre og følger grusvegen til Bleka Seter. Ta til høyre opp Blekahaugen og over Grimsstilen. Kjør langs Ljøsåa ned til Bekkelitjernet.

Ta til venstre og kjør opp til Hamarsetra. Her tar du til høyre og kjører ned til Bjønnåsbrua. Herfra går BB-Testen i Birkebeinerrittløypa tilbake til Sjusjøen. Dvs via Nysetra og Øyungen ned til Kvarstaddammen. Ta til venstre ned til Kvarstad. Herfra går turen videre til høyre opp Kvarstadbakka til Grunnbekken. Ta til høyre og kjør forbi Steinstilen til Storstilen. Ta til høyre og gled deg til de berømte Rosinbakkene. Det er 1500 meter til toppen! Herfra nyter du turen forbi Aksjøen og tar i opp bakken til Elgåsen. Derfra kjører du ned til Kroksjøen og opp til Storåsen, før du ruller ned til Sjusjøen Langrennsarena.

Fortsatt ivrig?

De som ønsker en lengre utfordring kan ta til høyre etter å ha passert Bjønnåsbrua, opp Bjønnåsbakka til Bjønnåsen seter. Videre til høyre tilbake til Thingstadbrua. Mellom Thingstadbrua og Bjønnåsbrua kommer Birkebeinerrittløypa innpå, og følg denne tilbake til Bjønnåsbrua og traseen videre. Denne ekstrarunden er ca 10 km lang.

Været på Sjusjøen