Se flere Arrangementer

Birkebeinerspelet

Birkebeinerspelet

Birkebeinerspelet, arrangeres i februar

Dette er historien bak: Norge er herjet av borgerkrig, og kongens uekte sønn holdes beskyttet i all hemmelighet. En gutt som halve kongeriket er ute for å drepe, og som to menn beskytter med sine egne liv. Birkebeinerspelet er fortellingen om flukten, som endret Norges historien for alltid. Gjenopplev magien til Birkebeinerne i en action fylt opplevelse i 45 minutter,
med noen av karakterene og de fantastiske hestene fra filmen.

The Colours of a Norwegian Summer

Vinteren 2015 tok Mesna Islandshest Senter del i innspillingen av filmen Birkebeinerne, med 40 av sine hester. Filmen hadde premiere februar 2016. Nå er filmhyttene satt opp i et tun i skogen og skal fungere som kulisser for årets Birkebeinerspel. Planen er at dette skal bli et årlig vinterspel og fremføres medio februar.

Manus er basert på det Ravn Lanesskog skrev til filmen Birkebeinerne, det er bearbeidet av regissør Åsmund Brede Eike, som hadde en av rollene i filmen. Endel scener, skuespillere, ryttere, fightere og hester som tok del i filmen blir nå å se i «Birkebeinerspelet». Det blir et actionfylt kvelds show, med hester og kampscener, rettet mot et voksen publikum.

The Colours of a Norwegian Summer

Det vil bli åpnet en markedsplass, med salg av lokalmat og andre produkter. I forkant av spelet blir det servert bålkokt toddy på tunet, deretter en innholdsrik vandring gjennom vinterskogen, til spelplassen. Selve spelet vil vare i ca. 45 minutter. Kvelden avsluttes med mingling rundt bålene, markedsplassen og matservering og Birkebeinerfest på Låven. Velkommen til en magisk Birkebeineropplevelse på Mesna i februar.

Foto: Ian Brodle og

Det spilles følgende dager:

15 februar
Fre 18:30
Mesna – MesnaliBirkebeinerspelet 2019 – Premiere

16 februar
Lør 18:30
Mesna – MesnaliBirkebeinerspelet 2019
21 februar
Tor 18:30
Mesna – MesnaliBirkebeinerspelet 2019
22 februar
Fre 18:30
Mesna – MesnaliBirkebeinerspelet 2019
23 februar
Lør 18:30
Mesna – MesnaliBirkebeinerspelet 2019

Sted: Mesna Islandshest, Sørmessenvegen 723, 2610 Mesnali

Billetter på Ticketmaster